Odgovorni izvori

Ne radimo samo odličnu kavu, već je i odgovorno upotrebljavamo i osiguravamo brigu o poljoprivrednim zajednicama u kojima se beru naša zrna.

Rainforest Alliance

imageSvjesni smo da za održivi posao s kavom moramo ulagati u održivu opskrbu kavom, osiguravajući da se naša kava uzgaja na način koji štiti okoliš i omogućava zajednicama koje uzgajaju našu kavu da napreduje.

Rainforest Alliance neprofitna je organizacija koja radi na stvaranju budućnosti u kojoj ljudi i priroda napreduju u skladu.

Radeći zajedno s različitim dioničarima, uključujući poljoprivrednike, tvrtke, potrošače i još mnogo toga, Rainforest Alliance gradi savez za poboljšanje životnih sredstava, zaštitu biološke raznolikosti, pojačavanje glasova poljoprivrednika i šumskih zajednica te im pomaže u ublažavanju i prilagođavanju klimatskim promjenama.

icon

2008. godine bili smo prva kavana u Velikoj Britaniji posvećena upotrebi 100 % naših zrna kave s certifikatom organizacije Rainforest Alliance.

imageOtkada smo započeli partnerstvo s organizacijom Rainforest Alliance, zajedno radimo na rješavanju nekih od najvažnijih problema s kojima se planet danas suočava mijenjajući način na koji proizvodimo, dobavljamo i trošimo svjetske prirodne resurse.

Svako poljoprivredno gospodarstvo s certifikatom organizacije Rainforest Alliance mora ispunjavati stroge smjernice za bolje metode uzgoja i radne uvjete, kao i bolju brigu o prirodi.

To pomaže osigurati da su kava i kakao koje poslužujemo u svim svojim napitcima proizvedeni odgovorno i održivo.

Dakle, kada god odlučiš piti Costa Coffee sa sigurnošću znaš da podržavaš poljoprivrednike i šumske zajednice koji brinu o našim prirodnim resursima te farme s certifikatom organizacije Rainforest Alliance.