Naša povijest

Mi u Costa Coffee oduvijek smo vjerovali da je potrebna strast kako biste stvorili savršenstvo. Prvenstveno zato što su u to vjerovali Sergio i Bruno – braća Costa.

Osnovana u Londonu 1971.

Imamo više od 45 godina iskustva u stvaranju kave najviše kvalitete. Od revolucionarnih metoda i predanosti kvaliteti do nezaboravnih uspjeha koji su učinili da Costa Coffee postane omiljeni kafić u Velikoj Britaniji, naša priča je jedinstvena kao i naša kava. 

Ali prvo, krenimo od onoga čime bi svaka dobra priča trebala počinjati. Od samoga početka. 

Priča o Costa Coffeeu započela je davne 1971. godine kada su Sergio i Bruno stigli u London s gorućom željom da izvrsna kava postane dio svakodnevnoga života. Otvarajući malu pržionicu u ulici Fenchurch, obvezali su se na izradu najbolje kave.

icon

Ovdje su braća Costa slijepo testirala 112 inačica kave prije nego što su okusili jednu dobru koja će biti naša mješavina Signature Blend. Oni su je nazvali Mocha Italia i to je naš potpis danas.

Naša mješavina Signature Blend

Naša poznata mješavina Signature Blend savršena je kombinacija i ravnoteža nježnoga zrna arabice i jakoga zrna robuste uz precizno sporo prženje najmanje 18 minuta kako bi zrno zadržalo svoj ugodan okus, bogatu aromu i baršunast okus.

Početak poslovnoga uspona

Braća su 1981. godine otvorila svoju prvu kavanu Costa Coffee u Vauxhall Bridge Roadu. 

Upravo su u toj inovativnoj trgovini braća postala prvi pružatelji kave u Londonu koji su posluživali espresso i radili cappuccino u porculanskim šalicama kako bi kupci mogli najbolje okusiti kavu. 

Ubrzo su se prodavaonice počele otvarati na prestižnim mjestima u Londonu te su postale odredišta za moderne Londončane.

icon

Prije nego što smo otvorili svoje poznate kafiće, prodavali smo svoja zrna kave u prestižnim londonskim hotelima, poput hotela The Ritz, a u stilu su ih dostavljali čuveni londonski taksiji.

Preko zrnja do zvijezda

Braća su 1981. godine otvorila svoju prvu kavanu Costa Coffee u Vauxhall Bridge Roadu. 

Upravo su u toj inovativnoj trgovini braća postala prvi pružatelji kave u Londonu koji su posluživali espreso i radili kapučino u porculanskim šalicama kako bi kupci mogli najbolje okusiti kavu. 

Ubrzo su se prodavaonice počele otvarati na prestižnim mjestima u Londonu te su postale odredišta za moderne Londončane.