Obavijest o privatnosti

Listopad 2022.

Društvo Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o. voditelj je obrade vaših osobnih podataka. Poštujemo vaše podatke i vaša nam je privatnost važna.

Ova Obavijest o privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo i kako ih koristimo. Ova obavijest također objašnjava koja prava imate nad svojim osobnim podatcima i kako možete koristiti ta prava.

Imate pravo prigovora na neke obrade koje provodimo. Više informacija o vašim pravima i kako ih ostvariti navedeno je u odjeljku „Vaša prava” u ovoj obavijesti.

Sjedište društva Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o. nalazi se na adresi Milana Sachsa 1, 10 000, Zagreb, Hrvatska.

Sažetak načina na koje koristimo vaše podatke i vaša prava

 1. Podatci koje prikupljamo od vas
 2. Podatci koje primamo od trećih strana
 3. Kako koristimo podatke i pravni temelj
 4. Dijeljenje podataka
 5. Međunarodni prijenosi
 6. Kolačići i slične tehnologije
 7. Zadržavanje podataka
 8. Vaša prava
 9. Podatci za kontakt
 10. Koji je subjekt voditelj obrade podataka?

Politika Privatnosti

Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje naših proizvoda i usluga, uključujući za potrebe marketinga, istraživanja, pružanje povratnih informacija i upita te u sigurnosne i svrhe zaštite.

Koristit ćemo vaše podatke u skladu sa zakonima i propisima. Vaše podatke koristimo za sprječavanje i otkrivanje kaznenih djela, poput prijevara.

Imate pravo prigovora na neke obrade koje provodimo. Više informacija o vašim pravima i kako ih ostvariti navedeno je u odjeljku „Vaša prava“ u ovoj obavijesti.

Kada date privolu, tu privolu možete povući u bilo kojem trenutku, na primjer slanjem e-poruke. Pojedinosti u vezi s ovime možete pronaći u odjeljku s podatcima za kontakt na kraju ove obavijesti. Također možete ostvariti sva druga prava u pogledu podataka, kao što je dobivanje kopije vaših podataka, ispravljanje podataka, brisanje podataka ili ograničavanje načina na koji koristimo vaše podatke. Za više informacija pogledajte „Vaša prava“.

Naše mrežno mjesto koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi poboljšalo svoju funkcionalnost, prepoznalo vas i prilagodilo vaše iskustvo. Kolačiće možete odbiti i blokirati u postavkama svojega preglednika. Za više informacija pogledajte „Obavijest o kolačićima“.

Prikupljamo podatke kada nešto kupite ili koristite naše usluge. To uključuje posjete trgovinama, korištenje naših mrežnih mjesta ili dopisivanje s nama.

Posebno:

 • Čuvamo podatke koje nam izravno pružite, kao što su podatci za kontakt (uključujući ime, e-adresu, adresu i telefonski broj), komentare, regiju, učestalost posjeta, povratne informacije i marketinška mišljenja.

 • Kada je to primjenjivo, bilježimo i analiziramo trgovinu, posjete mrežnim mjestima, pojedinosti o vašim kupnjama, uključujući vaše korištenje naših promocija.

 • Ako dođe do incidenta, bilježimo informacije o tome.

 • Ako komunicirate s nama na mreži putem našega mrežnog mjesta, kolačići i slične tehnologije zabilježit će vašu IP adresu, vašu lokaciju i načine na koje koristite mrežno mjesto ili aplikaciju kako bismo poboljšali njih i vaše korisničko iskustvo, ako to dopuštaju postavke ili dopuštenja vašega preglednika.

 • Ako nas kontaktirate izravno i žalite se ili nam pružite povratne informacije, primite naknadu, zabilježit ćemo pojedinosti o tome i sve s time povezane informacije (uključujući one koje nam vi dostavite) kao što su datum rođenja, e-adresa, dopisi i telefonski pozivi upućeni našim linijama za pomoć kupcima, uključujući one kojima upravljaju treće strane kao što je navedeno u 5. odjeljku u nastavku. Ako pošaljete prigovor na hranu, napitke ili druge proizvode treće strane koje prodajemo, možda ćemo proslijediti vaše podatke tim trećim stranama kao dio postupka kako bismo riješili vaš prigovor.

U određenim okolnostima vaše podatke primamo i od drugih ljudi. To se može dogoditi kada:

 • sudjelujete u istraživanju tržišta, kao što su fokus grupe ili ankete.

 • komunicirate s bilo kojom drugom trećom stranom, npr. pozivnim centrom kojem smo eksternalizirali djelatnost?

ILI izbrisati cijeli odjeljak

Vaše podatke smijemo koristiti samo ako za to imamo opravdan razlog, kao što su:

 • ispunjavanje ugovora koji smo sklopili s vama

 • jedan od naših legitimnih interesa

 • vaša privola

 • obveza osiguravanja sukladnosti sa zakonom.

Legitimni je interes kada imamo poslovni ili komercijalni razlog za korištenje vaših podataka. To uključuje našu procjenu toga kada se možemo pozvati na svoje legitimne interese. Za više informacija o ovoj procjeni obratite se društvu Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o. Tim za privatnost podataka – podatci za kontakt nalaze se na kraju ove obavijesti.  

U nastavku smo naveli kako i zašto koristimo vaše osobne podatke i pravnu osnovu za to. U ovom odjeljku također objašnjavamo koji su naši legitimni interesi.

Kada kupite nešto od nas, upotrebljavamo vaše podatke kako bismo ispunili ugovor koji smo sklopili s vama.

Primamo podatke kako bismo komunicirali s vama, provjerili vaš identitet, primili plaćanje i pružili proizvode i usluge.

U svrhu vođenja našega poslovanja i ostvarivanja naših legitimnih interesa, upotrebljavamo vaše podatke.

Naši legitimni interesi uključuju ažuriranje naše evidencije, ispunjavanje naših pravnih i ugovornih te obveza osiguravanja sukladnosti, utvrđivanje toga koji bi vas od naših proizvoda i usluga mogli zanimati, poboljšanje našega mrežnog mjesta i usluga, razvoj novih proizvoda i usluga te obavještavanje o njima i provođenje istraživanja tržišta.

Daljnje pojedinosti o našim legitimnim interesima:

Za vođenje i promicanje našega poslovanja, vaše podatke koristimo:

 • Za pružanje i poboljšanje naših proizvoda i usluga te kako bismo vam odgovorili ako nas kontaktirate.

 • Za bilježenje komunikacije, uključujući dolazne i odlazne pozive i poruke e-pošte, za obuku osoblja, u svrhu poboljšanja kvalitete i utvrđivanja činjenica te za rješavanje zabrinutosti ili pritužbi koje možete izraziti.

 • Kada pratimo mrežna mjesta društva Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o., platforme društvenih medija kao što su Facebook i Instagram te odgovore na marketinške poruke e-pošte. Ako objavite komentare na internetu ili u drugim medijima, mi bilježimo te informacije, koristimo ih da bismo vas kontaktirali i koristimo ih za poboljšanje naših proizvoda i usluga.

 • Kako bismo vas bolje razumjeli kao kupca putem analize vaših transakcija i drugih informacija koje nam pružate ili do kojih dolazimo u vašoj interakciji s nama.

 • Kako bismo spriječili, istražili i/ili prijavili prijevaru, terorizam, lažno predstavljanje, sigurnosne incidente ili kazneno djelo, uključujući i slučajeve kada od nas to zahtijeva zakon te zbog osiguravanja sukladnosti sa zakonom, procjene i ispunjavanja zakonskih ili ugovornih prava i zahtjeva te za praćenje, reviziju i obuku o pitanjima sukladnosti sa zakonom:

 • Pratimo i bilježimo komunikaciju, uključujući dolazne i odlazne pozive i e-poruke.

 • Provjeravamo vaš identitet u određenim okolnostima.

 • Vodimo evidenciju kako bismo bili u skladu sa zakonima o zaštiti na radu, uključujući evidentiranje broja pojedinaca u našim prostorijama i nesreća.

 • Obradit ćemo podatke u vezi sa svim prigovorima koje uložite na proizvode koje kupujete od nas ili usluge koje primate.

Ako nam date privolu:

 • Prikazujemo vam ciljane oglase unutar vaših mreža društvenih medija ako je vaša privola potrebna prema zakonu.

 • Podatke koristimo u druge svrhe, pri čemu tu svrhu objašnjavamo kada tražimo vašu privolu.

Kada date privolu, tu privolu možete povući u bilo kojemu trenutku tako da nas kontaktirate na e-adresu navedenu na kraju ove obavijesti. Ako to učinite, možemo nastaviti koristiti vaše podatke samo ako je primjenjiva neka druga pravna osnova, na primjer kada smo to dužni učiniti prema zakonu.

Kada zakon zahtijeva da obradimo vaše podatke, to ćemo i učiniti. To može uključivati:

 • Pravne, regulatorne i istražne svrhe te svrhe povezane s osiguranjem sukladnosti sa zakonom, uključujući za državne agencije i tijela za provođenje zakona.

 • Kada ostvarujete svoja prava prema zakonima o zaštiti podataka.

Navesti sva društva s kojima društvo Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o. može dijeliti osobne podatke i zašto.

Koristimo pružatelje koji su treće strane za sljedeće usluge:

 • analiza podataka koja nam omogućuje optimizaciju naših usluga (uključujući lokacije i proizvode)

 • informatički razvoj, podrška, održavanje i hosting, uključujući pružanje aplikacija i hosting mrežnih mjesta

 • obrada plaćanja koja vam omogućuje plaćanje kreditnom ili debitnom karticom.

Ako će se naše poduzeće integrirati s drugim poduzećem ili prodati, vaši će se podatci podijeliti s našim savjetnicima i svim savjetnicima potencijalnih kupaca. Vaši podatci mogu se proslijediti novim vlasnicima. (Bit ćete obaviješteni ako se to dogodi).

Osobni podatci mogu se dijeliti s državnim tijelima i/ili službenicima za provođenje zakona u svrhu sprječavanja ili otkrivanja kaznenih djela, ako to zahtijeva zakon ili ako je to potrebno za ispunjavanje pravnih ili ugovornih zahtjeva.

Ako pošaljete prigovor na hranu, napitke ili drugi proizvod treće strane koji ste kupili od nas, možda ćemo morati proslijediti vaše podatke relevantnoj trećoj strani kao dio postupka za rješavanje prigovora.

Ponekad šaljemo ili pohranjujemo vaše podatke izvan Europskoga gospodarskog prostora (EU plus Island, Lihtenštajn i Norveška) („EGP“). Na primjer, da bismo slijedili vaše upute, ispunili zakonsku dužnost ili primali usluge od naših pružatelja usluga koje koristimo za pomoć u vođenju vaših računa i naših usluga.

Ako podatke prenosimo izvan EGP-a, pobrinut ćemo se da budu zaštićeni korištenjem jedne od ovih zaštitnih mjera:

 • Prijenos podataka u zemlju izvan EGP-a sa zakonima o privatnosti koji pružaju istu zaštitu kao i EGP. EU neke zemlje smatra primjerenima.

 • Sklapanje ugovora s primateljem podataka znači da on podatke mora zaštititi prema istim standardima kao i EGP ili koristiti druge mehanizme i mjere za postizanje odgovarajuće zaštite. Također možemo koristiti standardne ugovorne klauzule koje je objavio EU.

 • Obvezujuća korporacijska pravila. Ovo su interna pravila koja su usvojila društva grupe kako bi se omogućio međunarodni prijenos osobnih podataka subjektima unutar iste korporacijske grupe koji se nalaze u zemljama koje ne pružaju odgovarajuću razinu zaštite.

Za dodatne pojedinosti o mehanizmima zaštite koje koristimo, vidjeti podatke za kontakt na kraju ove obavijesti.

Ovim mrežnim mjestom uime društva Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o. upravlja društvo Costa Ltd i ono koristi kolačiće i slične tehnologije. Sve informacije u vezi s ovime nalaze se u Obavijesti o kolačićima. Ovo uključuje informacije o tome kako prilagoditi postavke preglednika da prihvati ili odbija kolačiće.

Vaše podatke čuvamo kako bismo mogli ispuniti naš ugovor s vama ili pružati usluge dok ste aktivni korisnik našega mrežnog mjesta ili aplikacije ili kada je to propisano zakonom ili radi zaštite zakonski propisanih prava.

Uvijek nastojimo zadržati vaše podatke na minimalno propisano razdoblje u skladu s načelima zaštite podataka i našim postupcima. Na primjer, zadržavamo:

 • Zapise podataka o plaćanju u skladu s poreznim zakonima i zahtjevima revizije.

 • Povratne informacije korisnika i korespondenciju s našim timovima za korisničku podršku, ovisno o prirodi interakcije i bilo kojemu primjenjivom zakonu, kao što su zakoni o zaštiti na radu. To nam omogućuje da odgovorimo na sva pitanja ili pritužbe.

 • Informacije za vođenje evidencije prema pravilima koja se odnose na nas.

Vaše podatke možemo zadržati dulje ako ih ne možemo izbrisati iz pravnih, regulatornih ili tehničkih razloga.

Imate prava nad svojim osobnim podatcima. Možete:

 • zatražiti kopiju svojih podataka

 • tražiti da se podatci isprave

 • tražiti da se podatci izbrišu

 • tražiti da ograničimo obradu

 • poslati prigovor protiv naše obrade vaših podataka, posebno kada ne moramo obrađivati podatke kako bismo ispunili ugovorne ili druge zakonske uvjete i u vezi s obradom u svrhe izravnoga marketinga, uključujući profiliranje u svrhe izravnoga marketinga

 • zatražiti da vam pošaljemo kopiju u strukturiranome digitalnom formatu ili zatražiti da ju pošaljemo drugoj strani.

Neka prava, međutim, mogu biti ograničena. Možemo biti obvezni čuvati podatke prema zakonu ili propisu. Moramo poštovati i privatnost drugih ljudi, što znači da ćemo možda trebati prikriti ili ukloniti informacije ako uključuju osobne podatke o nekome drugome, čak i ako su povezani s vašim podatcima. Ponekad može postojati uvjerljiv legitimni interes za nastavak obrade podataka.

Ako želite kopiju svojih podataka, poslati prigovor protiv načina na koji koristimo vaše podatke ili zatražiti da ih izbrišemo ili ograničimo način na koji ih koristimo, pogledajte „Podatci za kontakt“ u nastavku. Kako bismo obradili vaš zahtjev, možda ćemo morati potvrditi vaš identitet kako bismo bili sigurni da pristupamo pravim podatcima.

Imate pravo poslati pritužbu svojemu tijelu za zaštitu podataka, Ministarstvu unutarnjih poslova https://mup.gov.hr/zastita-osobnih-podataka-222/222[/ u].

Za opće upite ili pritužbe potrošača u vezi s iskustvima u trgovini pošaljite e-poruku na: info.hr@cchellenic.com.

Za ostvarivanje bilo kojega od svojih prava ili povlačenje privole (kada ste ju dali) možete poslati e-poruku na: info.hr@cchellenic.com.

Za sve upite u vezi sa zaštitom podataka obratite se službeniku za zaštitu podataka društva Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o. tako da pošaljete e-poruku na: info.hr@cchellenic.com.

Povremeno možemo promijeniti ili ažurirati ovu obavijest. Priopćit ćemo vam ih prema potrebi – na primjer, ažuriranjem našega mrežnog mjesta ili, ako je to propisano zakonom, aktivnim obavještavanjem o izmjenama.

Voditelj obrade vaših podataka je društvo Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o., Milana Sachsa 1, 10 000, Zagreb, Hrvatska. Imajte na umu da, kada kliknete poveznicu za odlazak s našega mrežnog mjesta na drugo mrežno mjesto, naša Pravila o privatnosti više ne vrijede. Svako pregledavanje i interakcija na drugome mrežnom mjestu podložni su obavijestima i pravilima toga mrežnog mjesta ili trećih strana pa vam preporučujemo da ih pročitate. Ova se Obavijest odnosi isključivo na podatke koje prikuplja i obrađuje društvo Coca-Cola HBC Hrvatska d. o. o.